Workshop rouw en verlies voor professionals in de zorg

Hoe kun jij als zorgverlener rouw signaleren bij je patiënten? Hoe kun jij als professional  een patiënt hierin ondersteunen? Maar ook, hoe ga jij zelf om met verlies?

Doelgroep: zorgverleners, er is een open inschrijving
Duur: 1 dagdeel
Locatie Eigen locatie of Hilversum (bij inloopcentrum Viore)

Als iemand wordt geconfronteerd met de diagnose kanker, zal hij altijd te maken krijgen met verlies. Verlies van gezondheid, het vertrouwen in het leven, in het lichaam, verlies van ongeschondenheid (door amputatie, verlies van haar, littekens), maar ook verlies van sociale functies door rolveranderingen (in gezin/familie, op het werk, in vriendenkring).
Iedereen zal daar op zijn eigen manier om rouwen, net zoals de omgeving zijn eigen manier van omgaan met verlies en rouw heeft.

Hoe kun jij als zorgverlener rouw signaleren bij je patiënten? Hoe kun je een patiënt hierin ondersteunen? Wat zeg je wel en niet? Maar ook, hoe ga jij zelf om met verlies?

In deze workshop geven we je een theoretisch kader (o.a. verliescirkel) waar we direct mee oefenen. Doel hierbij is te ervaren hoe jij zelf met verlies omgaat en hoe je het beste kunt aansluiten bij jouw patiënten. In deze workshop krijg je aan de hand van casuïstiek praktische tools mee die je meteen kunt toepassen in je praktijk.

Verzorgd door: Kristel Hoogwout en Esther van Weele,www.vestalia.nl

meer info over deze workshop

Doelgroep: zorgverleners, er is een open inschrijving
Duur: 1 dagdeel
Datum: Op aanvraag in uw eigen organisatie / binnen uw vereniging
Locatie Eigen locatie of Hilversum (bij inloopcentrum Viore)